YOU ARE HERE: HOMECache legen en verwijderen

Cache legen en verwijderen

Internet browsers slaan bij het bezoeken van webpagina’s zogenaamd cache op. Cache zorgt ervoor dat een webpagina sneller laadt als je deze weer bezoekt. Het komt soms voor dat de website niet ververst wordt. In dit geval is het goed om je cache te legen. Hieronder laat ik je stapsgewijs zien hoe je dit per browser moet doen.

Windows Internet Explorer

1. Klik op de menubalk van Internet Explorer op Extra.
  2. Klik op Internetopties.
  3. Klik op het tabblad Algemeen.
  4. Klik op Verwijderen in de sectie Tijdelijke internetbestanden.
  5. Sluit nu de browser en start deze opnieuw op.

Windows Chrome

1. Klik op de werkbalk van de browser op het pictogram met de moersleutel.
  2. Select Extra.
  3. Selecteer Browsegegevens wissen.
  4. Selecteer Het cachegeheugen leegmaken.
  5. Gebruik het menu bovenaan om te bepalen hoeveel gegevens je wilt verwijderen. Selecteer de begintijd om alles te verwijderen.
  6. Klik op Browsegegevens wissen.

Windows Firefox

1. Klik linksboven op Firefox om het menu te openen.
  2. Klik op Geschiedenis en vervolgens op Recente geschiedenis.
  3. Selecteer in het pop-upvenster buffer.
  4. Selecteer een tijdsperiode om te bepalen hoeveel gegevens je wilt verwijderen. Selecteer Alles om alles te verwijderen.
  5. Klik op Nu wissen om de cache te legen.

Windows Safari

1. Klik op de werkbalk van de browser op de Instellingen rechtsboven
  2. Klik op Safari opnieuw instellen. Er opent een nieuw scherm.
  3. In dit scherm kan je alles aanvinken wat je wilt verwijderen. Om de cache te legen dien je in ieder geval Verwijder alle webgegevens aan te vinken.
  4. Klik op Opnieuw instellen om de cache te legen.

Windows Opera

1. Klik in de menubalk van Opera op Bewerken.
  2. Klik in het menu Bestand op Voorkeuren.
  3. Klik op het menu Geschiedenis en cache.
  4. Klik op Cache.
  5. Klik op OK om het menu Voorkeuren te sluiten.

Mac Safari

1. Klik in de menubalk op Safari en kies Voorkeuren….
  2. Klik op Geavanceerd.
  3. Vink onderaan Toon Ontwikkel-menu in menubalk aan.
  4. Klik in de menubalk op Ontwikkel en kies Leeg caches.
  5. Start Safari opnieuw op.

Mac Chrome

1. Klik in de menubalk op Chrome.
  2. Selecteer Browsegegevens wissen.
  3. Selecteer in het dialoogvenster de vakjes van de soorten informatie die je wilt verwijderen. Kies Het cachegeheugen leegmaken om de cache te verwijderen.
  4. Gebruik het menu bovenaan om te bepalen hoeveel gegevens je wilt verwijderen. Selecteer de begintijd om alles te verwijderen.
  5. Klik op Browsegegevens wissen.
  6. Start Chrome opnieuw op.

Mac Firefox

1. Klik in de menubalk op Geschiedenis.
  2. Klik op Recente geschiedenis wissen….
  3. Selecteer in het pop-upvenster buffer.
  4. Selecteer een tijdsperiode om te bepalen hoeveel gegevens je wilt verwijderen. Selecteer Alles om alles te verwijderen.
  5. Klik op Nu wissen om de cache te legen.
  6. Start Firefox opnieuw op.