YOU ARE HERE: HOMEDomeinnaam wegverhuizen

Domeinnaam wegverhuizen

Een domeinnaam kan om verschillende redenen verhuisd worden naar een andere webhost/registrar. Je hebt een specifieke “autorisatie code/token” nodig om het verhuisproces bij de nieuwe webhost/registrar in gang te zetten. Dit is een code die alleen wordt afgegeven aan de houder/eigenaar die bij Eli.nl bekend is.

Raadpleeg de helpdesk van de nieuwe webhost/registrar indien je vragen hebt over hoe de verhuisprocedure bij hen in gang gezet dient te worden.

Autorisatie code/token aanvragen.

• Log in op het Eli.nl account, zie indien nodig: Inloggen.
  • Selecteer het domein die je wilt verhuizen.
  • Kies daarna in het “Dashboard” t.h.v. “Domeinnaam” op “Instellingen”.
  • Klik vervolgens op de knop “Verstuur autorisatiecode/token”.
  • Je ontvangt een e-mail bericht met daarin de autorisatie code/token voor dit domein op het e-mailadres welke is ingevuld in je account.

Zodra alle stappen correct zijn gevolgd en het verhuisproces gestart is volgt er een proces welke afhankelijk is van de extensie. Extensies zoals .NL, .EU, .BE, .DE, .AMSTERDAM en .FRL worden direct overgezet na het invullen van de juiste autorisatiecodes. Voor andere extensies kan dit 5 werkdagen in beslag nemen. Maar zoals gezegd kan dit afhangen van de extensie waar het om gaat.

Opzeggen van de domeinnaam
Bij het verhuizen van je domeinnaam stopt automatisch je abonnement bij Eli.nl. Het is daarom niet nodig om je domeinnaam op te zeggen als je gaat verhuizen.