MX-records van Google instellen bij DirectAdmin

Inleiding

Als u uw MX-records wilt bijwerken met deze DNS-provider (Domain Name System), moet u eerst begrijpen hoe MX-records werken en leren hoe u deze kunt configureren voor G Suite in het algemeen.

Stappen

1. Log in bij DirectAdmin (dit kan via je mijn.eli.nl account).
  2. Zorg dat u zich op het User Level (Gebruikersniveau) bevindt.
  3. Selecteer het domein waarvoor u de MX-record wilt bewerken. (Als u slechts één domein in uw account heeft, hoeft u dit niet te doen.)
  4. Klik onder de sectie E-Mail Menu op MX Records.
  5. Vink het vakje aan naast eventuele MX-records die er al staan en klik op Delete Selected (Geselecteerde verwijderen). Verwijder alle bestaande MX-records op deze manier.
  6. Als u uw e-mailadres naar uw G Suite-account wilt laten verwijzen, moet u nieuwe MX-records aan uw domein toevoegen. U moet de volgende records toevoegen:

MX ServeradresPrioriteit
    ASPMX.L.GOOGLE.COM1
    ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM5
    ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM5
    ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM10
    ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM10
    Opmerking: Deze waarden zijn van de e-mailservers van G Suite. We hebben vijf servers vermeld, voor het geval er een niet werkt of onderhoud nodig heeft.
  7. Voer de eerste MX-record van de tabel in het open tekstveld in. Voeg na de hostnaam een punt (.) toe.
  8. Selecteer het prioriteitsniveau in het dropdown-menu. Selecteer het laagste getal voor de eerste record.
  9. Klik op Add (Toevoegen).
  10. Herhaal stap 6-9 totdat alle vijf MX-records zijn toegevoegd.

Waar moet ik beginnen?

Als je al een hostingpakket hebt

Je website verhuizen naar ons is makkelijk en pijnloos. We verzorgen de volledige migratie, inclusief de migratie van je e-mails.

Als je nog geen hostingpakket hebt

Als je een website bouwt, begin je met het kiezen van een domein en een hosting pakket. Je kunt meteen beginnen met het installeren van je favoriete applicaties zoals Wordpress en het instellen van je e-mail, dit is allemaal inclusief. We helpen jou als je vastloopt of vragen hebt. Alle plannen zijn perfect voor het hosten van je website, en je zult binnen minuten klaar zijn om aan de slag te gaan.

Betrouwbare en complete webhosting

Ben jij op zoek naar betrouwbare en complete webhosting om een website te beginnen? Met het alles-in-een hostingpakket van Eli.nl kun je direct aan de slag. Met onze webhosting ontvang je voldoende schijfruimte en kies je zelf een domeinnaam, die bij de prijs is inbegrepen. Ook beschik je over een compleet e-mailpakket. Dit alles tegen de laagste prijs.
TOP