YOU ARE HERE: HOMEHoe installeer ik een SSL certificaat op mijn website?

Hoe installeer ik een SSL certificaat op mijn website?

SSL is tegenwoordig niet meer te missen op het internet. Via een SSL certificaat wat op een website of webshop word geinstalleerd worden alle verbindingen tussen de bezoeker en de website versleuteld en beveiliging. Dit betekend dat niemand met jouw iDEAL proces kan meekijken en in deze verbinding andere pakketjes kan stoppen om de betaling te manipuleren.

Sinds 2015 prefereert Google ook websites met een SSL certificaat boven websites zonder SSL certificaat. Dit betekent dat jouw website of webshop een hogere positie in de Google zoekresultaten zal krijgen als deze voorzien is van een geldig SSL certificaat. We raden daarom iedereen aan zijn of haar website te voorzien van een geldig SSL certificaat! Om dit te kunnen realiseren bieden we gratis let’s encrypt certificaten voor al onze klanten aan. Deze certificaten kan je uitvragen via de Gratis Lets Encrypt SSL op je website installeren handleiding. Voor de overige (betaalde) certificaten kan je onderstaande handleiding volgen;

Installeren van een SSL certificaat in DirectAdmin

1. Je begint natuurlijk met het inloggen op je DirectAdmin controlepaneel met de gegevens die je van ons ontvangen hebt. Dit is het adres wat je via de email van ons gehad hebt en wat eindigt op :2222 .Eenmaal ingelogd, zie je het standaard overzicht scherm van DirectAdmin. Hier moet onderaan het kopje SSL Certificates staan. Staat dit er niet, dan kan het zijn dat je als reseller ingelogd bent en je nog op User level rechts bovenaan moet drukken zodat je een niveau lager gaat en als user ingelogd bent. Je klikt op het linkje SSL Certificates.
    2. Vervolgens krijg je het installatiescherm van een SSL certificaat in DirectAdmin. Hier klik je op het onderste bolletje, genaamd: Paste a pre-generated certificate and key. Hier zou al een private key code moeten staan, die er uit ziet zoals in de foto hieronder:
  1. Als het goed is, heb je van je SSL certificaat provider een ZIP bestand ontvangen met daarin meerdere bestanden. Hier staat vaak ook jedomeinnaam.crt in. Dit bestand, kan je openen met je Kladblok/texteditor. Hier staat een code in, welke je onder het eind van de RSA private key mag plakken. Hier horen de begin én stukken ook bij, dus letterlijk alles wat in het bestand staat. Vervolgens klik je helemaal onderaan op de save knop waarna het opgeslagen word.
  2. Als het goed is, krijg je na het klikken op de save knop de melding: Certifcate and key saved. Dit betekend dat de eerste stap succesvol gelukt is! We moeten nu de intermediate certificaten(de overige bestanden in de ZIP) gaan configureren.

Installatie root- en intermediate certificaten

1. Je klikt in DirectAdmin bovenaan op de home knop, zodat je weer op het overzichtscherm komt. Hier klikken we onderaan opnieuw op SSL certificates. Vervolgens kom je weer op de SSL certificaat configuratie pagina uit.
  2. Eenmaal op de SSL pagina, klik je onderaan op Click Here naast Click here to paste a CA Root Certificate. We gaan nu naar de pagina toe waar we de CA(root en intermediate certificaten kunnen plakken.
  3. Vink als eerst het vinkje Use a CA cert aan zodat het systeem weet dat je gebruik gaat maken van de CA SSL certificaten.
  4. Vervolgens open je de ZIP van de SSL certificaten leverancier weer. Hier zie je nog 2 andere certificaten instaan en soms 3. Je opent deze met je kladblok/texteditor en plakt ze stuk voor stuk onder elkaar in de beschikbare textbox in je DirectAdmin pagina. Er mogen geen lege regels tussenzitten en alles moet dus mooi aan elkaar aansluiten.
  5. Nadat je dit succesvol hebt ingevoerd, klik je weer op de knop save om alles netjes op te slaan. Het systeem zal weer een positieve melding moeten geven als je alles netjes geconfigureerd hebt. Het installeren duurt vervolgens maximaal 2 minuten.
  6. Om nu te controleren of alles succesvol geinstalleerd en geconfigureerd is, gaan we een test uitvoeren. We gaan naar https://www.sslcheck.nl/en voeren daar de domeinnaam in. Het systeem gaat vervolgens controleren of het certificaat én het root en intermediate certificaat succesvol geinstalleerd is. Zodra dit het geval is, geeft het systeem een positieve melding af en heb jij zelf succesvol je eigen SSL certificaat geinstalleerd.