YOU ARE HERE: HOMEUitleg Spamfilter

Uitleg Spamfilter

Spamfiltering controleert niet alleen of een aan jou gezonden e-mail een virus bevat, maar controleert ook de tekstuele inhoud van de e-mail. Bevat een e-mail teveel ‘foute’ woorden (bijvoorbeeld ‘enlargement’ of ‘free subscription’), dan wordt het ‘subject’ van de e-mail voorzien van de tag SPAM, of je kiest ervoor het e-mailbericht te verwijderen.

Het verschil tussen Standaard Spamfilters en Active Spamfilters zijn:

Het verschil:

Normale E-mail Spamfilters:
Active E-mail Spamfilters van Starthosting:
Afkomst
Controleert e-mail op afkomst en weigert e-mail afkomstig van servers waarvan bekend is dat deze regelmatig spam versturen.

Afkomst
Controleert e-mail op afkomst en weigert e-mail afkomstig van servers waarvan bekend is dat deze regelmatig spam versturen.

Afkomst
Controleert e-mail op afkomst en weigert e-mail afkomstig van servers waarvan het bekend is dat deze regelmatig spam versturen.

Afkomst
Controleert e-mail op afkomst en weigert e-mail afkomstig van foutief geconfigureerde servers (deze servers worden vaak door spamverstuurders gebruikt).

Inhoud en vorm
Controleert e-mail op inhoud en vorm. Uit spam bekende zinsneden, zoals (te) veel html of alleen maar hoofdletters, zorgen voor een hogere score op de spam ladder.

Bayesian
Active spamfilters zijn zelflerende (Bayesian) systemen. Hierdoor blijven ze up to date.

De voordelen:

Aanpasbaar door jou als gebruiker met het Active Spamfilter:
Strengheid
Je kunt het aantal strafpunten bepalen dat een spambericht moet behalen voordat het spamfilter hem naar een andere map verplaatst, weggooit of een aangepaste subjectregel geeft.

Afhandeling
Het ‘subject’ wordt aangepast. Hierdoor kun je door een filter in Outlook/Eudora de e-mail rechtstreeks in de prullenbak laten bezorgen en/of de e-mail eerst zelf nog controleren. Hoe de subjectregel van een e-mail bericht er precies uit zietkun je zelf bepalen.

Blacklisten
Je kunt zelf aangeven welke adressen de spamfilter altijd moet weigeren.

Uitzondering blacklist
Je kunt uitzonderingen op de blacklist toevoegen (blacklist: *@domein.nl & uitzondering blacklist: jan@domein.nl).

Whitelisten
Je kunt zelf aangeven welke adressen de spamfilter altijd moet doorlaten.

Uitzondering whitelist
Je kunt uitzonderingen op de whitelist toevoegen (whitelisten: *@domein.nl & uitzondering whitelist: bepaaldespammer@domein.nl).