YOU ARE HERE: HOMEUploaden met FTP

Uploaden met FTP

Stap 1: Het verkrijgen van FTP client software.
Het uploaden naar de server middels FTP vereist speciale software. De meeste computersystemen worden niet geleverd met FTP software, u zult ze dus eerst moeten downloaden van het internet. Wij stellen voor:

Windows:
LeechFTP(gratis)
WS_FTP LE (gratis)
FTP Explorer (gratis)
CuteFTP (gratis probeerversie)

Macintosh:
Cyberduck (gratis)
Transmit (gratis probeerversie).

Stap 2: Verbinding maken met de server.
Alle FTP cliënts / software hebben de volgende informatie nodig, om te kunnen uploaden:

Username – Dit is uw gebruikersnaam van uw account.
Password – Dit is uw wachtwoord van uw account.
Address – Dit is het adres van de server. Gebruik ftp://ftp.uwdomeinnaam.com/
Port – Gebruik de standaard poort(21).

Sommige ftp programma’s kunnen naar het host type vragen(select “auto”), ASCII/Binary/Auto (select “auto”), en de startmap van uw account (u kunt dit leeg laten of het veranderen naar /domains/uwdomeinnaam.com/public_html om te starten op de hoofdwebsite van uw account).

Stap 3: Open de public_html folder door erop te klikken en upload uw bestanden [en submappen] binnen deze public_html map.

Hebt u meer dan één domein gehost op uw account, dan moet u eerst de /domains folder invoeren, van het domein in kwestie dat u wilt wijzigen, dan de public_html folder.

Om te uploaden: klik de files/folders op uw computer aan en sleep ze naar de aangewezen folder op de server. Elke FTP cliënt werkt verschillend, dus raadpleeg a.u.b. het help bestand voor volledige instructies.