Bescherm je bedrijf, merk of product samen met Eli Domains

Eli Domains Domeinbeheer stelt bedrijven in staat om veilig en effectief te beheren en waardevolle domeinnaam portefeuilles te onderhouden. Met behulp van best-of-breed-technologie, veiligheid en deskundigheid, kunnen merken slimme registratie beslissingen te nemen. Krachtige en eenvoudig te gebruiken portal levert meer zichtbaarheid, verantwoording en controle dan enige andere oplossing. Gebouwd voor de cloud, wordt de intuïtieve interface vol met functies die zijn ontworpen voor het automatiseren en domeinen te beheren.

Online

Regel de domeinregistratie direct online

Offline

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Wie op internet actief wil zijn, heeft een goede domeinnaam nodig. Aan deze naam worden de website en e-mailadressen van het bedrijf gekoppeld. Wie een bekende handels- of merknaam heeft, registreert die natuurlijk als domeinnaam. Maar een minder scrupuleuze ondernemer kan ook andermans handelsnaam of merknaam registreren. Die kan dan worden doorverwezen naar hun eigen site. Zo komen potentiële klanten van die concurrent bij henzelf terecht en dat is natuurlijk leuk voor de omzet. Neem contact op met Eli Domains om te kijken wat wij voor uw merk kunnen betekenen.

tien tips

Ook een merk is van grote waarde voor uw bedrijf

1. Kies een onderscheidende naam.
Bent u op zoek naar een naam voor uw bedrijf, product of dienst? Kies er één die blijvend is en waarmee u zich onderscheidt van uw concurrenten. Uw merknaam is de eerste ontmoeting met uw potentiële klanten. Uiteraard wilt u een goede eerste indruk maken! Ondernemers willen over het algemeen graag dat hun merknaam direct duidelijk maakt waar hun bedrijf voor staat. Maar een merk kan volgens de wet alleen een merk zijn als het onderscheidend vermogen heeft.

2. Een goed gekozen beeld zegt meer dan duizend woorden.
Ontwerp een logo dat blijft 'hangen' in het geheugen van uw potentiële klanten. Denk maar aan de appel die iedereen moeiteloos associeert met het merk Apple® of aan de sportschoen met drie strepen, die iedereen herkent als het merk Adidas®. Vergeet daarom niet ook uw logo te registreren als beeldmerk. Want juist een logo heeft al heel snel onderscheidend vermogen. DomainMasters beschikt ook over een grafische afdeling die u hierbij graag van dienst is.

3. Over de grens ?
Controleer de betekenis van uw merk in uw exportlanden.
Wilt u gaan exporteren, dan is het verstandig om rekening te houden met mogelijke taal- en cultuurverschillen. Want als uw merk in de taal van het exportland een andere, misschien wel negatieve, betekenis heeft kan dat vervelende gevolgen hebben voor uw afzet. Er zijn tal van voorbeelden van zulke marketingmissers. Een voorbeeld is Fiat Uno ®, dat in het Fins Fiat 'Sukkel' betekent.

4. Controleer of uw bedrijfsnaam al als merk is geregistreerd.
Is uw bedrijfsnaam al door een ander als merk geregistreerd, dan zou u met de houder (eigenaar) in conflict kunnen raken. Controleer daarom of uw naam nog vrij is, voordat u de naam gaat gebruiken. U kan hiervoor contact opnemen met een merkengemachtigde van DomainMasters.

5. Controleer of uw bedrijfsnaam als domeinnaam is geregistreerd.
Is dat niet het geval, registreer uw bedrijfs- of productnaam dan zo snel mogelijk als domeinnaam, inclusief zoveel mogelijk varianten. Zo zorgt u ervoor dat potentiële kopers die uw domeinnaam fout intikken toch bij u terechtkomen. Ook hiervoor kan u terecht bij DomainMasters. Wij registreren maar liefst 280 domeinnaam-extensies en doen dit al meer dan 10 jaar. Op de website www.domainmasters.nl kan u direct kijken of de gewenste domeinnaam nog vrij is en hem daar direct registreren.

6. Registreer uw bedrijfsnaam als merk.
Uw bedrijfsnaam kan, als u producten of diensten onder deze naam aanbiedt, ook een merk zijn. Het is verstandig om uw naam en logo meteen als merk te registreren. U kan dan optreden tegen iemand die, misschien zelfs zonder opzet, uw naam of logo gebruikt. Wacht u met registreren, dan is een ander u misschien voor en bent u misschien te laat om tegen het gebruik of misbruik van uw merk te kunnen optreden. Na registratie krijgt u een officieel registratiebewijs waarmee u stappen kan ondernemen tegen namaak, piraterij of merkinbreuk. Merkregistratie is bescherming van een kostbaar bezit, want uw merk is een verhandelbaar eigendom dat een behoorlijke waarde kan hebben. U kan het verkopen of, als onderdeel van de activa van uw onderneming, in pand geven bij de bank. U kan iemand die uw merk wil voeren ook tegen betaling een licentie verstrekken.

7. Zorg dat u uw eigen logo rechtenvrij kan gebruiken.
Schakelt u een bureau en/of grafisch ontwerper in om uw logo te laten ontwikkelen, laat dan een akte opstellen waarin staat dat dit bureau de auteursrechten en dus de gebruiksrechten aan u overdraagt. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat u voor het gebruik van uw eigen logo moet betalen, of dat het bureau uw logo verkoopt aan een ander.

8. Gebruik uw merk waar en wanneer u kan.
Als u een sterk merk wilt opbouwen, moet u het zoveel mogelijk gebruiken. Laat uw merknaam en logo daarom consequent terugkomen: op uw website, promotiemateriaal, briefpapier, etiketten, enveloppen, producten, visitekaartjes, auto's, bedrijfspand(en) enzovoort. Door uw merk veelvuldig te communiceren, gaan consumenten het herkennen. Zorg dus voor een eigen herkenbare huisstijl in alles wat u doet.

9. Laat weten dat uw merk geregistreerd is.
Wanneer u uw naam als merk registreert, krijgt u een officieel registratiebewijs. U kan de buitenwereld dan laten weten dat uw merk geregistreerd is door het ® teken te gebruiken. Dit teken wekt bovendien vertrouwen bij de consument, want het zegt: "Dit merk is officieel geregistreerd !". Gebruik het © teken op iedere pagina van uw website, in combinatie met uw (bedrijfs)naam en de datum. Daarmee laat u zien dat u het auteursrecht heeft en niemand uw teksten zomaar, zonder uw toestemming, mag overnemen.

10. Goede raad is goud waard.
Uw merk wordt door Eli Domains geregistreerd bij de officiële instanties. Eli Domains helpt u de beste route voor bescherming uit te stippelen, neemt desgewenst de administratie van u over, beheert uw domeinnaam- en merkenportefeuille en adviseert u bij eventuele conflicten met andere merkhouders.

Een veilig gevoel

Ons portaal is beschermd door gehard, multi-layer security. Een sterke cultuur van veiligheid, diepgaande expertise, en strenge, routine testen maken ons paneel een veilige keuze.

Verwacht uitstekende ondersteuning

Onze domeinexperts zitten elke dag klaar om te ondersteunen met elke online vraag. Of het nu gaat om Domeinnamen, DNS of SSL wij helpen graag.

Wij grijpen in

Wanneer een domeinnaam inbreuk maakt op een merk of handelsnaam, zullen wij het voorbereidend werk doen om de domeinnaam in te vorderen.

TOP